ENEN
Kabeh Kategori
ENEN

Omah>News>Artikel Ilmu Popular

Klasifikasi bahan tunggal

Wektu: 2020-05-18 Hit 195

Kanthi subdivisi bahan alas kaki, luwih akeh perhatian diwenehake marang efek fungsi tunggal ing alas kaki sakabèhé. Ing ngisor iki minangka pambuka kanggo klasifikasi macem-macem bahan tunggal.

TPR: Thermoplastic Elastomer (Thermoplastic Elastomer), uga dikenal minangka Thermoplastic Rubber (Thermoplastic Rubber), minangka kombinasi saka karet lan sifat termoplastik, nuduhake elastisitas dhuwur saka karet ing suhu kamar, nanging plasticity dhuwur ing suhu dhuwur Bahan molekul uga generasi katelu. karet sawise karet alam lan karet sintetik, diarani TPE utawa TPR. Nduwe karakteristik pangolahan cepet, produktivitas tenaga kerja sing dhuwur lan daur ulang sing gampang.

EVA: Ethylene Vinyl Acetate, zat sintetik kimia sing entheng lan elastis. Bahan iki utamane digabung karo karet utawa digawe saka sol saiki. Teknologi pangolahan kalebu foaming primer (biasane digunakake kanggo midsoles njaba) lan sol cetakan foaming sekunder (saiki MD midsoles). Nduwe karakteristik bobot entheng, elastisitas lan kinerja seismik sing apik.

RB: Utamane nuduhake karet alam, karet sintetis, lan liya-liyane. Iki minangka bahan baku utama kanggo nggawe bahan tunggal. Kanthi tahan nyandhang, non-slip lan fungsi liyane.

PU: Bahan sintetik poliuretan, dipérang dadi jinis poliester lan jinis polieter. Bahan awet sing asring digunakake ing midsole tlapak sikil kanggo bantal lan kejut. Uga digunakake piyambak minangka sawijine, utamané foamed PU digunakake digunakake, ditondoi dening karet korek lan nyandhang resistance.

PVC: Polyvinyl chloride (polyvinyl Chloride), werna alam kuning tembus, mengilap. Materi iki bisa diproses kanthi proses ngecor injeksi (dijupuk), ana titik sing diowahi lan ora diowahi, pasar domestik saiki utamane digunakake ing produksi sepatu murah.