ENEN
Kabeh Kategori
ENEN

Omah>News>Artikel Ilmu Popular

Bahan baku adhesive panas nyawiji kanggo popok!

Wektu: 2020-07-13 Hit 307

Adhesives leleh panas digunakake digunakake ing produk sanitasi lan nduweni peran penting ing struktur lan fungsi sakabèhé produk sanitasi. Mung kanthi rapet gabungke adhesives nyawiji panas, substrat lan peralatan produksi lan proses bisa produk qualified diprodhuksi.

1. Apa panas nyawiji adhesive

Adhesive leleh panas yaiku adesif termoplastik. Nalika digawe panas nganti suhu tartamtu, leleh dadi cairan kenthel. Sawise ditekan lan digawe adhem nganti suhu kamar, adesif rampung sajrone sawetara detik kanggo mbentuk ikatan. Suhu leleh khas yaiku 65 ℃ ~ 180 ℃. Amarga ora ngemot pelarut minangka padhet 100%, bisa nyukupi peraturan pencegahan polusi udara sing paling ketat, lan meh ora ana risiko geni utawa bledosan. Adhesive leleh panas isih nduweni kaluwihan ing ngisor iki kanggo pangguna:

1) Kacepetan ngobati cepet,

2) Water resistance lan stabilitas panyimpenan banget;

3) Amarga padhet 100% kasedhiya, kurang sampah, sing bisa nyuda biaya transportasi lan panyimpenan;

4) macem-macem substrat, sing bisa otomatis.

2. Fitur lan aplikasi

Adhesives panas nyawiji banget serbaguna. Industri kemasan nyathet luwih saka 50% pasar aplikasi adesif panas. Bahan kemasan kasebut kalebu kothak karton lipit, karton bergelombang, kaleng laminasi, tape, lan bahan film laminasi liyane. Tekstil non-anyaman kalebu serbet sanitasi lan popok kertas. Produk rajutan kalebu rasukan lan tape. Perlengkapan kantor kalebu tape, dokumen resmi, lan label perekat. Kombinasi bagean kalebu kemasan buku, furnitur, sepatu, lsp.

3. Pancegahan kanggo nggunakake adhesive nyawiji panas

1.) Viskositas

Panggunaan adhesive leleh panas kudu gumantung ing pemanas. Mesin lapisan lan cara manufaktur beda duwe viskositas sing beda.

2.) Wektu curing lan wektu mbukak

Adhesives leleh panas nggunakake panas minangka medium, lan koloid wis rampung sawise cooling, supaya wektu operasi kudu kontrol sak nggunakake.

Wektu setelan (wektu setelan): nuduhake wektu paling cendhak sing bisa dibentuk sawise lapisan;

Wektu mbukak (wektu mbukak): nuduhake wektu paling dawa sing diidini sawise lapisan kanggo mencet;

4. Sumber ambune adhesive nyawiji panas

Ambune adhesive panas-leleh asale saka adesif panas-leleh dhewe, sing minangka ciri penting saka adesif panas-leleh lan kena pengaruh bahan mentah, proses produksi, lan sirkulasi. Bahan kolagen leleh panas kalebu resin utama, resin tackifying, thinners utawa softening oil, lan aditif. Ambu ora enak saka bahan mentah minangka sumber penting saka bau adesif sing leleh panas. Contone, paling EVA duwe ambu ora enak asam asetat, lan karet sintetik uga duwe rasa dhewe mung entheng lan entheng. Resin tackifying rosin ing resin tackifying duweni bau turpentine, dene resin C9 lan C5 duwe rasa sing beda. Malah kabeh resin hidrogenasi duwe rasa dhewe. Liyane Bahan mentahan uga akeh mambu, nanging kapadhetan beda, lan kekuwatane beda. Ing proses produksi, adhesives panas-melt uga duwe sumber ambu ora enak anyar, lan tujuan ngurangi ambu ora enak bisa digayuh liwat kontrol proses produksi.