EN
сите категории
EN

Дома>Производ>Стирен етилен пропилен блокиран кополимер

СЕПС (блок кополимер на стирен етилен пропилен стирен) YH-4051


ОПИС

СЕПС се формира со селективна хидрогенација на кополимер на стирен и изопрен. Во споредба со SEBS, еластомерот на СЕПС има брза брзина на апсорпција на маслото, низок вискозитет на површината по апсорпција на маслото, висока цврстина и цврстина на истегнување, мала трајна деформација при прекин и добра адхезија на разни поларни и неполарни материјали.

SEBS YH-4051 could be used in medical products, soft rubber toys, window grilles, TPE granulation, halogen-free flame retardant cable coating materials

ПРИМЕНА

cable coating material

medical products

Food packaging bag

ХЕМИСКИ СОСТОЈБИ
ОдделениеYH-4051
Стирен wt%30
Степен на хидрогенација98
Тврдост на брегот А.76
Цврстина на истегнување Mpa≥32
Вилузивност на раствор на толуен на 25 °, mpa.s400 (15% t wt
Главната применаcable coating material
medical products
Food packaging bag


Испраќам барање