EN
сите категории
EN

Дома>Производ>Стирен етилен пропилен блокиран кополимер

СЕПС (блок кополимер на стирен етилен пропилен стирен) YH-4053


ОПИС

СЕПС се формира со селективна хидрогенација на кополимер на стирен и изопрен. Во споредба со SEBS, еластомерот на СЕПС има брза брзина на апсорпција на маслото, низок вискозитет на површината по апсорпција на маслото, висока цврстина и цврстина на истегнување, мала трајна деформација при прекин и добра адхезија на разни поларни и неполарни материјали.

The combination of SEPS YH-4053 and 4051 and 4052 will show different touch and bonding, and the transparency will not change. SEPS YH-4053 grades can also be used for medical products, TPE granulation and adult products.

ПРИМЕНА

Food devices

medical products

ХЕМИСКИ СОСТОЈБИ
ОдделениеYH-4053
Стирен wt%30
Степен на хидрогенација98
Тврдост на брегот А.78
Цврстина на истегнување Mpa≥38
Вилузивност на раствор на толуен на 25 °, mpa.s5900 (10% t wt
Главната применаFood devices
medical products


Испраќам барање