ENEN
sadaya Kategori
ENEN

Imah>wartos>Artikel Élmu populér

Klasifikasi bahan tunggal

Waktos: 2020-05-18 Hit: 195

Kalawan subdivision bahan footwear, beuki loba perhatian dibayar ka pangaruh fungsi tunggal dina footwear sakabéh. Di handap ieu mangrupa bubuka kana klasifikasi rupa-rupa bahan tunggal.

TPR: Thermoplastic Elastomer (Thermoplastic Elastomer), ogé katelah Thermoplastic Rubber (Thermoplastic Rubber), nyaéta kombinasi karét jeung sipat thermoplastic, némbongkeun élastisitas luhur karét dina suhu kamar, tapi plasticity tinggi dina suhu luhur bahan molekular oge generasi katilu. tina karét sanggeus karét alam jeung karét sintétik, disebut TPE atawa TPR. Cai mibanda ciri processing gancang, produktivitas tanaga gawé tinggi na daur ulang gampang.

EVA: Étiléna Vinyl Asetat, zat sintétik kimiawi anu hampang sareng elastis. jenis ieu bahan utamana digabungkeun jeung karét atawa diwangun ku Soles kiwari. Téknologi ngolahna kalebet busa primér (biasana dianggo pikeun midsoles luar) sareng sol molding foaming sekundér (ayeuna MD midsoles). Cai mibanda ciri beurat hampang, élastisitas jeung kinerja seismik alus.

RB: Utamana nujul kana karét alam, karét sintétik, jsb Ieu bahan baku utama pikeun nyieun bahan tunggal. Kalayan ngagem-tahan, non-slip sareng fungsi anu sanés.

PU: Bahan sintétik Polyurethane, dibagi kana jinis poliéster sareng jinis poliéter. A bahan awét anu mindeng dipaké dina midsole dampal suku tina dampal sapatu pikeun cushion na shock. Hal ieu ogé dipaké nyalira salaku budi, utamana foamed PU ieu loba dipaké, dicirikeun ku karét torek jeung lalawanan maké.

PVC: Polyvinyl chloride (polyvinyl Chloride), warna alam nyaéta yellowish tembus, ngagurilap. bahan ieu bisa diolah ku prosés suntik molding (shot), aya titik dirobah sarta non-dirobah, pasar domestik ayeuna utamana dipaké dina produksi sapatu low-tungtung.